بهگزارش میراثآریا، فریبا بابایی گفت: جشنواره غذای محلی به مناسبت دهه فجر روز شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ با هدف آشنایی با غذاهای محلی و خواص آنها و همچنین آموزش کاهش تولید زبالهتر، با همکاری دبستان باغ ارغوان و اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان لاهیجان در باشگاه کارگران و با حضور خانوادههای دانشآموزان و میهمانانی از اداره آموزش و پرورش، فرمانداری، شهرداری و نهاد کتابخانههای عمومی شهرستان برگزار شد.
سرپرست پایگاه محلی میراث جهانی جنگلهای هیرکانی ادارهکل میراثفرهنگی استان گیلان افزود: استان گیلان با توجه به شرایط اقلیمی معتدل و مرطوب و نزدیکی به دریا و همجواری با رشته کوههای البرز از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است به طوری که حدود ۱۷۰ نوع غذا در این استان پخت میشود، این غذاها اغلب از مواد خام محلی و فصلی تهیه میشوند و مواد غذایی مختلفی را در ترکیب خود دارند؛ ازاینرو، مصرف غذاهای سنتی میتواند به حفظ سلامت بدن کمک کند.
او اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد زبالههای شهری، زبالهتر است که باقیمانده مواد غذایی روزانه هستند. شیرابه زباله بهطور عمده به آبی گفته میشود که از زبالههای دپو شده در یک محل جاری میشود و یکی از آلودهترین ترکیبات حاصل از زبالههای دپو شده شهری و صنعتی به شمار میروند.
بابایی تصریح کرد: یکی از راههای مدیریت زبالهتر و شیرابه، کنترل مصرف مواد غذایی در منزل است، بازیافت مواد غذایی، تفکیک زبالهتر و خشک، تولید کمپوست، استفاده از مواد اولیه تازه بومی و محلی در تولید غذا، خرید و مصرف مواد غذایی به اندازه نیاز خانوار و کاهش رطوبت زباله، میتواند تا حد زیادی در مدیریت زباله و شیرابه حاصل از آن مؤثر باشد.
سرپرست پایگاه محلی میراث جهانی جنگلهای هیرکانی ادارهکل میراثفرهنگی استان گیلان افزود: در این جشنواره، دانشآموزان با غذاهای محلی و خواص آنها و همچنین روشهای کاهش تولید زبالهتر آشنا شدند.
انتهای پیام/
نظر شما